Saffransskorpor

Ibland så är det bra att ta hjälp av någon som kan.
Tur att Leila finns med sina goda recept,
tur att det finns jurister som kan ta vid när man är så upprörd att man har svårt att uttrycka sig i ord.
 
Så jag lämnar över bakningen till Kimberly och brevet till en advokatbyrå sätter mig ner med en stor kopp kaffe   Leilas saffranskorpor och njuter.
Man ska göra saker som man är bra på, lämna över annat till dem som kan det bättre.
Spar både tid och energi.
 
Så här kommer detta ljuva recept.
 
100 g smör
1 g saffran
2 stk ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

Lovar att det är värd all väntan även om det är över natten.

Life is a Roller coaster - Ronan Keating

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0